• 48
    Shares

מוחמד מסאלחה, בוגר מצטיין במגמת אדריכלות ועיצוב פנים במכללת נצרת עילית יזרעאל בראשות ריקי מעוז, סיים את פרויקט הגמר המרשים, תכנון מרכז מבקרים בכניסה לשמורת הגלבוע.

על פי התכנון, במרכז יוקמו חדרי פעילויות, אולם הרצאות ואולם להקרנת סרטי טבע, גלריה, חללי תצוגה ומשרדי הנהלה. כתבנו מציין כי פרויקט הגמר שזכה לשבחים רבים תוכנן באופן שבו תכנית צורניות המבנה החיצוני התקבלה בהשראת הסביבה בו ממוקם הפרויקט. כמו כן גושניות המבנה הנה כחלק מקו הרקיע של שרשרת הרי הגלבוע ולכן גגות הקומפלקס, המשתלבים כחלק מהטופוגרפיה, משמשים מסלול הליכה עד לנקודת השיא – התצפית, ודרכם חש המטייל את חווית הנוף המרהיב וחיבורו לטבע הייחודי.

הדמיה

מוחמד אמר לכתבנו: ”צורניות חזיתות הפרויקט חוזרות על עצמם גם בתכניות וגם בפרטים. בתכנון הושם דגש על קשר חוץ/פנים, החללים הפנימיים מתקשרים עם הנוף הקרוב, הפטיו, ועם הנוף הרחוק – עמק יזרעאל וגליל תחתון. תנועת המבקרים מאפשרת להתחבר למרחב הכפרי גם בהיותם בתוך המבנה. פונקציות מרכז המבקרים חובקות חצר פנימית ‘פאטיו’ – המהווה מפגש לפעילויות חוץ שונות. מעטפת הבניין מותאמת לתנאי האקלים. החזית הדרומית טופלה באמצעות הצללה, ובחלל המרכזי – הפאטיו והגלריה, תכנון פתחים ליצירת סירקולציה של אוויר”.

המורה ריקי מעוז שיבחה את הפרויקט המרשים ואמרה: “מוחמד יצר הרמוניה מרתקת בין המיקום הגאוגרפי לטופוגרפיה המקומית ועשה זאת בהצלחה”.

מרכז המבקרים בגלבוע . פרויקט הגמר של הבוגר המצטיין צילום: אלבום פרטי

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.